LinkedIn wordt steeds populairder en belangrijker. Maar hoe zorg je nou voor leadgeneratie? Dat lees je in dit nieuwsbericht.
1. Kies één hoofdboodschap.
Waarschijnlijk is jouw organisatie zeer veelzijdig. Je levert aan meerdere doelgroepen en verkoopt meerdere producten of dienst. Dit is logisch, maar toch is het belangrijk om niet te veel te willen als je succesvol wilt worden op LinkedIn. Kies een hoofdonderwerp waarover je wilt zenden. Zo creëer je helderheid en herkenning in je boodschap.
Je kunt bijvoorbeeld een moodboard maken over het onderwerp waarover je content wilt delen. Kies één overkoepelend hoofdthema en pas de content die je post daarop aan.
2. Wees interactief.
Wat je geeft, krijg je terug. Dit geldt ook voor je onderneming en misschien nog wel meer voor je social media kanalen. Alleen zenden is niet genoeg. Reageer actief op anderen op LinkedIn en spendeer tijd aan je netwerk. Gebruik je expertise in je antwoorden en neem hier ook dagelijks de tijd voor.
3. Durf ergens voor te staan.
Als jij als organisatie altijd neutraal bent en het met iedereen eens bent, zullen mensen snel doorscrollen. Door ergens voor te staan en jouw mening over je hoofdboodschap naar buiten te brengen, maak je misschien een aantal vijanden, maar nog veel meer vrienden. Sterke standpunten zorgen voor zichtbaar en aandacht. Met een sterke mening spreek je mensen aan die zich met jouw mening kunnen identificeren en daarom graag bij jou kopen.
4. Zorg dat je een strategie hebt.
Een strategie helpt, of dit nou een heel actief opgezette of juist een onbewuste strategie is. Met een strategie blijf je helder in je aanpak en boodschap en zorg je ervoor dat de moeite die je doet ook echt bij je terugkomt. Met een strategie blijf je authentiek. Kies een strategie die bij je past en die haalbaar is en pas deze consequent toe.
5. Wees consistent.
Consistentie is de sleutel tot succes, zeker ook in je aanwezigheid op social media. Wil je niet 5x per week posten, omdat je bang bent dat dit teveel tijd kost? Doe dit dan ook niet. Begin klein, maar zorg voor ritme. Zo weten mensen niet alleen wat ze kunnen verwachten, maar ook wanneer.
Al ben je maar een kwartier per dag bezig met reageren en post je structureel, het zorgt echt voor zichtbaarheid en betrouwbaarheid bij je volgers. Zet bijvoorbeeld alvast een aantal posts klaar en werk vooruit.
6. Lever waarde voor je doelgroep.
Het belangrijkste van je LinkedIn-strategie is door content te leveren van waarde. Laat zien wat je kunt en waar je voor staat door het toevoegen van waarde vanuit jouw vakgebied en expertise. Zo help je de lezer ook meteen een beetje verder.
Ga niet voor de meeste likes, maar kies voor je ideale klant. Mensen die die waarde waarderen komen vanzelf naar je toe als je dingen van waarde levert. Dit is de beste manier om aan leadgeneratie te doen.
7.Wees persoonlijk.
Een persoonlijk account werkt vaak beter dan een zakelijk account. Mensen doen immers zaken met mensen. Een zakelijk account kun je beter gebruik als visitekaartje. Het werkt in je voordeel om je eigen persoonlijkheid te laten zien, zelfs op zo’n zakelijk medium als LinkedIn.
Voeg bijvoorbeeld aan je moodboard één of twee persoonlijke items toe die passen bij je bedrijf. Je bent waarschijnlijk niet de enige die jouw product of dienst aanbiedt, maar jouw persoonlijkheid is wel uniek. Mensen voelen zich aangetrokken tot jouw persoonlijkheid en juist die mensen moet je hebben. Dat zijn je ideale klanten.
8. Technische tips.
LinkedIn blijft zich ontwikkelen en komt steeds met nieuwe mogelijkheden om jouw persoonlijkheid te laten zien. Je kunt bijvoorbeeld video gebruiken op LinkedIn. Dit doen maar weinig ondernemers, terwijl LinkedIn dit wel leuk vindt en je daarvoor beloont met een groter bereik. Bovendien blijven mensen vaak hangen bij video’s. Het is wel heel belangrijk om je video’s altijd de ondertitelen, omdat veel mensen in de stille modus kijken.
Een hele belangrijke tip: Zet nooit een link naar een YouTube-video in je tijdlijn. LinkedIn vindt het niet leuk om je te zien vertrekken naar een concurrent. Om dat te voorkomen, zorgt LinkedIn ervoor dat deze berichten nauwelijks getoond worden. Wil je het filmpje wel echt gebruiken? Zet de link dan (later) in een reactie onder je eigen post. In je profiel kun je wel zonder consequenties een YouTubelink toevoegen.
9. Maak gebruik van je netwerk.
LinkedIn heeft een sterke zoekfunctie. Wil je graag met iemand in contact komen? Kijk eens in je netwerk of iemand jou kan introduceren. Of kijk bij jouw waardevolle contacten of zij iemand kennen. Gebruik de mogelijkheden die er zijn om je netwerk kwalitatief uit te breiden en vraag om een introductie.
Wij hopen dat jij iets aan deze tips hebt gehad. Laat het ons zeker even weten via sociale media. Zou je graag hulp willen bij je LinkedIn-strategie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]