ICT in de Wolken, wat is dat? We vroegen het aan Martijn de Vries. ICT in de Wolken is een project waarbij jonge leerlingen de kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen op ICT gebied. ICT in de Wolken wordt twee keer in het jaar aangeboden.
Wanneer kan ik meedoen?
Kinderen van Almeerse scholen kunnen meedoen aan ICT in de Wolken als zij onder andere een talent hebben voor ICT. Als zij wat extra uitdaging nodig hebben en als zij graag willen samenwerken aan een project met andere. Leerlingen van Almeerse scholen kunnen meedoen als zij op het Vmbo, Havo of Vwo zitten en als zij een leeftijd hebben tussen de 12 en 16. Ongeveer zijn het 8 tot 10 lessen die worden gegeven op het Baken Stad College. Meestal is de aftrap van ICT in de Wolken op locatie van MediaMere, helaas kon dat dit jaar niet vanwege het Coronavirus.
Wat gaan de leerlingen leren?
Bij het project wat MediaMere aanbiedt gaan de jonge leerlingen leren hoe zij een website kunnen bouwen, dit doen zij in WordPress. De kinderen leren hoe zij moeten werken met HTML en CSS en hoe ze een website moeten bouwen met de Visual Composer. De website gaat over de sport of hobby van de leerlingen of over een door hen gekozen onderwerp. In de basis gaat het erom dat de leerlingen de technieken leren. De leerlingen reageerde allemaal erg enthousiast en zij hebben er zin in om aan de slag te gaan met hun eigen website.
Dit jaar doen er 30 leerlingen mee, waarvan 20 leerlingen het project van MediaMere uitvoeren. Bij de tweede les van ICT in de Wolken kregen de leerlingen een huiswerkopdracht mee naar huis. Dat was Codecademy, met Codecademy gaan de leerlingen leren hoe zij HTML en CSS nou echt moeten gebruiken.
Martijn is vier jaar geleden gevraagd door de organisatie van ICT in de Wolken en hij leert de leerlingen nog steeds met veel passie en plezier over ICT. Hij is zeker nog niet van plan om hier binnenkort mee te stoppen.
Aan het eind van de reeks lessen houden alle leerlingen een presentatie over het eindresultaat van hun website. Normaal kregen de leerlingen na afloop geen certificaat, maar dat willen we dit jaar zeker gaan doen.